Izdelava spletne strani

Izdelava spletne strani v osnovi obsega tri glavne faze izdelave.

1   Načrtovanje spletne strani

Največkrat je prav spletna stran prvi stik z vašo stranko, zato je pomembno, da na njo naredite dober vtis.

Premišljen pristop k oblikovanju spletne strani ima vedno večjo vlogo, saj je število strani na svetovnem spletu narašča. Zato je pomembno, da je vaša stran oblikovno dovršena in hkrati učinkovita.

Pri oblikovanju bomo upoštevali tako vaše želje glede barv in grafike kot tudi zakonitosti oblikovanja za splet. Tako bo vaša spletna stran hkrati privlačna in prijazna do uporabnika.

Vašo spletno stran bomo oblikovali v skladu z vašo obstoječo celostno grafično podobo, ki je verjetno že uveljavljena in ste po njej prepoznavni. V kolikor temu ni tako, samo vam na voljo, da vam pomagamo zgraditi grafično podobo in prepoznavnost na spletu.

Večino podjetjem je oblikovanje pomembno, zato so vsa spletna mesta, ki jih izdelamo, unikatna... prilagojena vašim željam in potrebam.

 

2   Oblikovanje spletne strani

Pri oblikovanju strani izhajamo iz vaše celostne grafične podobe oz. grafičnih elementov, ki jih že uporabljate pri svojem delu (logotip, uradni dopis, promocijske tiskovine, ...). Pri izdelavi upoštevamo vaše želje, hkrati pa vam z nasveti in predlogi pomagamo do učinkovitejše spletne strani, pri kateri upoštevamo predpise spletnega oblikovanja. Ti so namreč pomembni dejavniki pri rangiranju spletnih strani na svetovnem spletu.

Po prvem kontaktu in pogovoru o vaših željah glede spletne strani se lotimo izdelave osnovne postavitve spletne strani. V samo zasnovo strani vključimo osnovne module strani ter dinamične in grafične elemente. Slednji imajo še posebno velik pomen pri vaši prepoznavnosti in lahko s premišljeno postavitvijo in oblikovno usklajenostjo, naredijo vašo stran bolj privlačno za obiskovalca.

K vsakemu naročniku pristopimo individualno, tako glede same zasnove kot izvedbe, zato je vsaka naša spletna stran unikatni izdelek.

Vsaka stran se izdeluje po korakih z vključevanjem posameznih modulov, ki so med seboj oblikovno usklajeni in delujejo kot celota.

Za zahtevnejše uporabnike pa so poleg osnovih modulov na voljo tudi moduli po želji naročnika.

Seveda po poleg vizualnega dela, ki je viden obiskovalcu, poskrbimo tudi za takoimenovano 'ozadje' spletne strani. Prilagodimo jo potrebam iskalnikov in vnosu vsebin, ki so pomembna za Googlova orodja (Google Anlytics, Google Webmaster Tools, ...).

 

3   Izdelava in objava spletne strani

Po izdelavi osnovne predloge, ki vsebuje dogovorjene module strani, se stran testno objavi na našem strežniku. Tako ima naročnik že v fazi programske izdelave nemoten dostop do svoje nove spletne strani in lahko sproti spremlja njeno nastajanje in preizskuša njene funkcionalnosti.

V fazi programiranja strani se naredi tudi že prvi vnos spletnih vsebin.

Ko je spletna stran opremljena z vsebinami in slikovnimi gradivi, jo prejmete v končni pregled. Po pregledu in potrditvi z vaše strani, stran prenesemo na zakupljeno domeno in s tem je izdelava strani zaključena.

Potrebno se je zavedati, da izdelava unikatene spletne strani zahteva svoj čas in cenovno ni primerljiva s predlogami, dostopnimi na spletu, ki se ponujajo kot nizkocenovna rešitev. Takšna stran je povsem prilagojena vašim potrebam in zahtevam, ter narejena izključno za vas.

Glede na potrebe oz. zahteve naročnika se strani lahko doda tudi administratorski vmesnik, preko katerega lahko naročnik sam ureja vsebine skladno z dogovorom.

Seveda pa smo vam, tudi po zaključeni izdelavi vedno na voljo za morebitne programske dopolnitve, administracijo vsebin in podobno.

 

 

 • Programska izdelava spletne strani po dani grafični predlogi.

  Podjetje / BUBLITZ ALARM

 • Grafična in programska izvedba prenove večjezične spletne strani, prilagojene prenosnim napravam.

  Podjetje / CREMONA

 • Celostna grafična in programska prenova spletne strani s koledarjem dogodkov, galerijo in Božjo Besedo za vsak dan. / www.zupnija-jarse.net

  Župnija / Župnijski urad JARŠE

 • Podjetje Drobižki fotografija Martina Meglič s.p. z novo grafično podobo. Zasnovali smo idejno grafično podobo spletne strani. / www.drobizki.com

  Podjetje / DROBIŽKI

 • Podjetje Stavbno kleparstvo in krovstvo Gregor Lamovšek s.p. z novo grafično podobo odslej tudi na spletu. / www.krovstvo-lamovsek.si

  Podjetje / KROVSTVO LAMOVŠEK

 • Spletno mesto nemenjeno oddaljenemu reševanju matematičnih nalog - pomoč na daljavo. / www.instruiraj.me

  Podjetje / INSTRUIRAJ.ME

 • Idejna in grafična zasnova spletne vizitke podjetja z administracijskim vmesnikom. / www.zobozdravstvo-lukic-merela.si

  Podjetje / ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA

 • Idejna zasnova grafične podobe spletne strani in programska izvedba / www.megatrg.si.

  Podjetje / MEGATRG

VEČ POJEKTOV

Zakaj izbrati nas?

Nekaj razlogov zakaj izbrati ravno naše storitve

Celostnost  

Ponujamo vam celostno rešitev na enam mestu. Zupajte nam vaše želje, mi pa jih bomo uresničili in z vašo pomočjo pripravili vse potrebno, da boste vidni tudi na spletu.

Unikatnost rešitev  

Nagibamo se k barvitim oblikovnim rešitvam. S tem damo vsakemu projektu lasten pečat in unikatnost, ki je v poplavi spletni strani vedno bolj pomembna, da ostanete vidni.

Prilagodnjivost  

Znamo prisluhniti vašim željam in se ne oklepamo le lastnih idej o sami zasnovi strani. Upoštevali bomo vaše želje in jih po najboljših možnostih tudi uresničili. S tem pristopom želimo, da je stran resnično narejena po vaših željah in ste ob objavi z njo zadovoljni.

Inovativnost  

Našli bomo prave rešitve za izpolnitev vaših želja oz. zahtev. Težimo k inovativnosti in hkrati uporabnosti spletnih rešitev, saj že dolgo ni dovolj le vizualna privlačnost. Zato pristopamo v vsakem projektu individualno in celostno, tako z vidika oblikovanja kot tudi programiranja.

Zanesljivost  

Zanesljivost je eden ključnih pogojev za uspešno izpeljavo projekta s strani izvajalca. Tega se zavedamo, zato se pri oblikovanju in programski izvedbi držimo dogovorjenih rokov. Poleg zanesljivosti pri izvedbi strani je tudi v nadaljevanju zanesljivost in dostopnost spletne strani ključnega pomena. Z gostovanjem na naših strežnikih vam zagotavljamo nemoteno delovanje vse dni v letu.

Predanost  

S predanostjo do svojega dela vam zagotavljamo zadovoljstvo pri uporabi naših storitev.

Izkušenost  

Z večletnimi izkušnjami izdelamo sodobno stran, s katero boste prepoznavni pri svojem delu, obiskovalcu pa bo pustila vtis resnega podjetja. Pri tem nam pomaga skupina oblikovalcev in programerjev.

Dosegljivost  

Za tehnično pomoč smo vas na voljo vse dni v letu preko e-naslova info@digisi.net, na katerega nam lahko sporočite morebitna vprašanja, želje.

Kolikšna je cena izdelave spletne strani?

Ne vemo natančnega odgovora ... zavisi od vaših želja in zahtev.

Vprašanje, ki ga stranke vedno znova zastavljajo, pa nanj žal ne moremo dati natančnega odgovora, če ne vemo vaših natančnih zahtev in želja. Upamo, da vam pomagamo okvirni odgovor najti v nadaljevanju sestavka.

Zakaj so nekatere strani ugodne, druge tako zelo drage? Kaj je to, kar določa kakovost in ceno spletne strani?

 

Gostovanje spletne strani

Spletno gostovanje, mesto kje je spletna stran shranjena, je temelj za dobro delovanje spletne strani. Kaj to pomeni?

Spletno gostovanje ni zgolj fizični prostor na oddaljenem strežniku, je precej več: zaščita podatkov, zaščita pred nezaželjenimi vdori, podpora uporabniku vse dni v letu ipd. Včasih smo pripravljeni narediti vse zgolj zato, da bi privarčevali nekaj 10 € letno, stran pa s tem izpostavljali nedelovanju, počasnemu odzivu strežnika in podobno.

Nič kaj dober prvi vtis ne boste pustili na obiskovalca, če bo morala več 10 sekund čakati pred praznim zaslonom, predno se bo naložila prva vsebina vaše strani.

Najslabše možno … nedelujoča stran, ki je posledica slabe zaščite strežnika, pa vam navsezadnje nič ne koristi. Pomebno je, da poskrbite za dobro gostovanje, v kolikor se želite resno predstaviti na spletu.

 

Oblikovanje spletne strani

Naslednja faza izdelave je oblikovanje.

Cena oblikovanja spletne strani se giblje od 250 € do nekaj 1.000 €. Kje je razlika - to je vendar najlažja stvar, ki je povprečen obiskovalec strani lahko hitro določi: Ali spletna stran izgleda lepo ali ne? Stvar vendarle ni tako preprosta. Oblikovanje spletne strani ne pomeni zgolj izdelavo grafične predloge, kot je to pri tiskovinah (vizika, dopisni list, letak,…). Spletni oblikovalec, za razliko od oblikovanja tiskovine, mora imeti v mislih funkcionalnost in predvideti kakovostne rešitve za potrebe in želje naročnika. To ni zgolj izbira tipografije, usklajena barvna shema, povezanost v celoto… je mnogo več. Dober spletni oblikovalec ima v mislih končnega uporabnika, ki brska po strani za osebnim računalnikom ali na prenosni napravi. Dizajn strani mora biti zasnovan tako, da je enostaven in s tem pregleden, usklajen s podobo podjetja in uporaben. Še tako lepo oblikovana stran, v kolikor ni uporabna in ne ponuja željenega odgovora v nekaj klikih, vam nič kaj dosti ne koristi.

Torej, ali je smiselno dati nekoliko več denarja za oblikovno dovršeno spletno stran?

Vprašajte se, kaj želite od svoje spletne strani: da vam prinese posel, denar, ugled, prepoznavost? Vse to z dobro spletno stranjo lahko dobite. Ob nepremišljeni izbiri pa ravno to izgubite, če se stvari ne lotite pravilno. Vaša spletna promocija lahko negativno vpliva na vaše podjetje, se z njim osmešite ali pa celo izgubite morebitne stranke.

Ne verjamete? Poglejte ... odprite si stran www.lingscars.com.

Pa bi si res želeli najeti avtomobil pri tovrstem ponudniku?

V kolikor niste pripravljeni poskrbeti za kakovostno oblikovano spletno stran, je morda boljše da je niti nimate, saj v nasprotnem primeru lahko dosežete celo negativen učinek.

Premišljen in dodelan vizualni pristop do stranke ima v današnjem času prav gotovo velik pomen, zato ga izkoristite in bodite, če ne drugega, korak pred konkurenco.

 

Programirane in objava spletne strani

Spletna stran se na podlagi pripravljenega dizajna programira in na nek način se ji vdihne življenje. Od programiranja je odvisna kakovost, hitrost in rangiranje v iskalnikih. To je zelo pomemben del razvoja in je povsem odvisen od potreb naročnika. Tehnologija spletne strani se določa na podlagi zahtev naročnika in funkcionalnosti, ki jih potrebuje. Cena programiranja spletne strani je lahko od 350 € pa vse do več 10.000 €.

V čem je razlika?

Razlika je v velikosti spletne strani in uporabi tehnologije. Če vzamemo za primer dve skrajnosti: veliko podjetje in majhno podjetje ali celo posameznika, so zahteve in potrebe povsem različne. Veliko podjetje operira z ogromno bazo podatkov, zaposlenim mora omogočati dostop do osebnih strani, možnost vpogledov v delovne procese, nenehno zagotavljati zaščito pred zunanjimi vdori ipd. Pri majhnem podjetju oz. posamezniku takšne funkcionalnosti niso potrebne in prav zaradi tega prihaja do tako velikih razlik pri ceni programiranja.

Če se osredotočimo na majhno podjetje, ki potrebuje spletno stran, so cene spletne strani od 550 € pa vse do nekaj 1.000 €. Na spletu je moč zaslediti več ponudnikov, ki ponujajo izdelavo spletne strani po privlačno nizkih cenah (nekaj 100 €). To je povsem mogoče, od predpostavki, da je stran predhodno kupljena kot predloga za nekaj 10 €. Takšna stran je morda privlačna na prvi pogled, nikakor pa ni unikatna, največkrat tudi ne v skladu z vašo celostno podobo, prilagojena vašim potrebam in navsezadnje nemodularna – ima omejeno možnost kasnejšega dopolnjevanja oz. nadgrajevanja. Roki izdelave pa so presentljivo kratki.

Res verjamete, da se spletna stran lahko izdela v nekaj urah?

Če karikiramo ... podobno, kot če bi na vratih frizerkega salona pisalo: "Striženje za 3 € v dveh minutah". V kolikor niste plešasti ali ne želite postati, se verjetno ne boste odločili za tega frizerju.

Podobno je s poceni izdelavo spletne strani. Na spletni strani delata tako oblikovalec kot programer, ki morata pripraviti osnovni koncept strani, umestitev osnovnih modulov, poskrbeti za obdelavo in prilagoditev slikovnih gradiv, prilagoditi obliko prenosnim napravam, urediti osnovno optimizacijo za iskalnike in navsezadnje tudi preizkusiti pravilnost delovanja. Izkaže se, da kakovostno izdelano stran nikakor ne moremo narediti v manj kot 25 urah in še to, če gre za res majhno spletno stran.

Če upoštevamo minimalno urno postavko oblikovalca in programerja, hitro pridemo do cene 550 €.

V kolikor potrebujemo v ozadju še CMS sistem, namenske napredne funkcije ali morda spletno trgovino, se čas izdelave hitro povečuje. Povsem razumljivo je, da se z obsežnostjo in zahtevnostjo spletne strani poveča potreba po uporabi zahtevnejših programskih jezikov, kar pa ceno izdelave poveča in kaj hitro lahko presega več 1.000 €.

Ko gre za izdelavo spletne trgovine, kjer ne gre zgolj za predstavitvene strani, je raven zahtevnostni programiranja bistveno višja in znanje programerja zelo pomembno. Ko upoštevamo še kompleksnost celotnega sistema, osnovne funkcionalnosti, načine plačevanja, različne možnosti dostave, vodenje zaloge, varnost. itd. Vse to skupaj definira končno ceno spletne trgovine.

 

Če povzamemo, ni realno pričakovati kakovostne spletne stran za nekaj 100 €, temveč moramo biti zanjo pripravljeni odšteti od 550 € naprej.

So pa na trgu vedno ponudniki, ki izdelajo spletno stran po bistveno ugodnejših cenah. Toda, ali bo stran res unikatna in kakovostna, boste pri njih res dobili iskano, pa je že drugo vprašanje.

Odločitev: "Frizer za 3 € ali ne?", je seveda vaša.

-
Povezeto po blogu podjetja Positive Studio.

 

Potrebujete pomoč pri izdelavi spletne strani?

Pokličite nas na 041 822 098 ali pišite na naslov info@digisi.net in pomagali vam bomo.

Stopite v kontakt z nami

Obrnite se na nas in našli bomo pravo rešitev za vas.

 

 • DIGISI, grafični studio Gregor Kelhar s.p.
  Šolska 15, Spodnje Jarše
  SI-1230 Domžale
 • +386 (0) 41 822 098
 • info@digisi.net · www.digisi.net
 • Matična številka: 3880915000
  Davčna številka: SI78400848
  Transakcijski račun: SI56 0267 7025 9157 782 (NLB d.d.)
 • Delovni čas:
  ponedeljek - petek: 8.00 - 16.00
Povpraševanje

Pošlji povpraševanje

Obrnite se na nas in pomagali vam bomo.